Blogtour: Welkom in Ferry Lane

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 08:53

Titel: Welkom in Ferry Lane

Auteur: Nicola May

Serie: Ferry Lane #1

ISBN: 9789020545845
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina's: 336
Verschijningsdatum: 28-09-2021

Verkoopprijs: € 18,99

Rating: ⭐⭐⭐

Van Zomer & Keuning mocht ik meedoen aan de blogtour van 'Welkom in Ferry Lane' van Britse auteur Nicola May. Zij is bekend van de Cockleberry Bay-serie, maar deze heb ik niet gelezen. Het eerste, en enige, boek dat ik van Nicola heb gelezen is haar standalone 'Mr. Swipe Right'. Dit boek was hilarisch, sexy en las heerlijk weg. Lees verder voor mijn recensie van 'Welkom in Ferry Lane'. Ondanks dat ik dit boek heb gekregen, geef ik mijn eerlijke mening.

Synopsis

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van 'Welkom in Ferry Lane' het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.

Mijn mening

Toen ik de synopsis las was ik heel erg benieuwd naar dit boek. Ik heb niet heel veel van die small-town-feelgood verhalen gelezen, dus het viel een beetje buiten mijn comfortzone. Let wel op voor spoilers in deze recensie!

Het verhaal begint al met een heerlijke dosis drama. De hoofdpersoon Kara woont samen met haar vriend Jago. En mijn god, wat een lul is die Jago zeg. Ten eerste, die naam alleen al. Jago. Dan kan je niet anders dan een lul zijn. Jago gaat vreemd en steelt letterlijk al het spaargeld van Kara. En ze gaat niet eens naar de politie! Anyway, Kara werkt bij Lydia in de bloemenkraam op de Ferry Lane Market. Om wat extra geld te verdienen, besluit Kara haar slaapkamer aan te bieden als AirBnB. Natuurlijk komen hier alleen maar super knappe internationale mannen op af. Het verhaal liep opzich wel vlot, maar de mysterieuze reis die Kara kado krijgt begon pas heel laat in het boek. Ik had wel verwacht dat deze eerder zou beginnen. In het midden werd het verhaal dus iets langdradig voor mij. 
 

Al vanaf het begin maken we kennis met veel inwoners van Hartmouth en de mensen die op de Ferry Lane Market werken. Omdat er zoveel personages op een korte tijd werden geintroduceerd, moest ik daar even inkomen. En ook omdat het er zoveel waren, vond ik ze allemaal iets minder diep uitgewerkt. Alle personages waren wat oppervlakkig en ik miste dus wat meer diepgang. Kara, de hoofdpersoon, kwam bij mij niet over als een 33-jarige. Als er had gestaan dat ze 23 jaar oud was, dan had ik dat eerder gelooft. Om de zoveel pagina's springen de tranen bij Kara in haar ogen. Dat zinnetje werd echt ZO VAAK gebruikt. Elke keer als ik het las rolde ik met mijn ogen. Really, girl? Begin je nu alweer te huilen? Ook de relatie tussen Kara en Billy was lacking. Ik voelde totaal geen chemie of aantrekkingskracht tussen die twee. Het was realistischer geweest als Kara nog even een tijdje single bleef en daarna pas een nieuwe relatie inging, want nu voelde het einde en de relatie heel erg gehaast en onnatuurlijk. 

De schrijfstijl van Nicola is fijn en vlot. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je eigenlijk alleen maar verder wilt lezen. De meeste hoofdstukken zijn vanuit het perspectief van Kara, maar er zitten ook een paar hoofdstukken bij die zijn geschreven vanuit het perspectief van verschillende bijpersonages. Dit maakt het het verhaal wat meer afwisselend en ik vond de kleine stukjes leuk om te lezen omdat ik meer te weten kwam te komen over deze bijpersonages.

Dit boek heb ik heerlijk in de zon gelezen toen ik vorige maand een paar dagen naar Spanje was. Dit was wel de ideale setting voor zo'n feelgood. Ik had het boek na ongeveer een dag uit. Het is opzich een fijne, luchtige feelgood die lekker wegleest. Ben je naar zo'n soort boek opzoek? Dan zeker deze lezen. Maar als je opzoek bent naar wat meer diepgang of realisme, dan zal ik dit boek niet zo snel aanraden. Ik wil uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor dit recensie-exemplaar!

Klik op de afbeelding op de recensies van de andere bloggers te lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.