Blogtour: Heb je het al gehoord?

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 10:26

Titel: Heb je het al gehoord?

Auteur: Meryl Wilsner

ISBN: 9789020543612

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Aantal pagina's: 352

Verschijningsdatum: 12-10-2021

Verkoopprijs: €16,99

Rating: ⭐

Van Zomer & Keuning mag ik meedoen aan de blogtour van het boek 'Heb je het al gehoord?' van Amerikaanse auteur Meryl Wilsner. Meryl gebruikt de non-binaire voornaamwoorden. Dit boek, die oorspronkelijk 'Something to Talk About' in het Engels heet, is hun debuut roman. Deze stond al een tijdje op mijn TBR-lijst op Goodreads. Dus toen de uitgever aan mij vroeg of ik mee wilde doen met de blogtour was ik gelijk enthousiast. Lees verder voor mijn recensie van 'Heb je het al gehoord?'. Ondanks dat ik dit boek heb gekregen, geef ik mijn eerlijke mening. 

Synopsis

Producent Jo en haar assistent Emma worden samen lachend gefotografeerd op de rode loper. De bladen bombarderen de twee tot een stel. Met overal paparazzi en vragende blikken van collega’s is het moeilijk vol te houden, maar ze geven geen commentaar. Ondertussen brengen ze wel steeds meer tijd met elkaar door… en dreigt het gerucht waarheid te worden. Maar moeten ze de wereld dat plezier wel gunnen?

Mijn mening

Zoals ik al zei, dit boek stond al een tijdje op mijn TBR-lijst. De synopsis sprak mij meteen aan: een queer romcom met een slow-burn romance? Kom maar door! Let wel op voor spoilers in deze recensie.

Het verhaal word wisselend vanuit het perspectief van Emma en Jo verteld. Persoonlijk vind ik dit echt enorm fijn. Ik houd van een wisselende perspectief. Hierdoor leer je beide hoofdpersonages beter kennen, omdat je daadwerkelijk over de gedachten en gevoelens van allebei leest. Aan het begin moest ik eventjes wennen aan het verhaal. Ik geloofde niet dat Emma en Jo echt een koppel konden worden, want het leeftijdverschil is best groot en Emma werkt nou eenmaal voor Jo. Naarmate het verhaal vorderde werd hun relatie steeds meer geloofwaardig en echt. Het verhaal is echt ontzettend goed opgebouwd. En zoals ik al zei: een echt slow-burn. Zo slow dat je alleen maar verder wilt lezen omdat je moet weten wanneer Emma en Jo samen gaan komen. Natuurlijk is het verhaal wat gedramatiseerd maar omdat het zich afspeelt in Hollywood en we een bekende schrijver/producent volgen, voelt het eigenlijk nog best wel reëel aan.

Mede door het wissendele perspectief zijn beide hoofdpersonages goed en diep uitgewerkt. De bijpersonages, behalve Emma's zus Avery, zijn ies minder goed uitgewerkt. Er worden niet al te veel bijpersonages in het verhaal geïntroduceerd, dus dat is fijn. Mijn favoriete personage is Jo. Ze komt in eerste instantie over als een soort ijskonining (dit zegt ze zelf ook in het boek), maar eigenlijk is ze een zachtaardige lieverd. Ik vond het mooi om te zien dat ze zichzelf meer ging accepteren en accepteerde dat ze wel liefde en steun verdiend. 

Aan het begin moest ik even aan de schrijfstijl wennen, maar toen ik er eenmaal in zat las het heel erg vlot. In dit verhaal snijdt Meryl zwaardere thema's aan zoals seksuele intimitatie. Dit geeft het boek echt nog een extra laagje en Meryl heeft dit op een hele fijne manier in het verhaal verwerkt.

Ik zag op Goodreads dat Meryl al twee andere boeken aan het schrijven is. Deze heb ik meteen toegevoegd aan mijn TBR-lijst, want mijn verwachtingen zijn zeker hoog na zo'n goed debuut. Dit is namelijk de perfecte LHBTI+ romcom met een dieper serieus laagje. Van dat soort boeken houd ik! Zeker een aanrader dus!

Klik op de afbeelding op de recensies van de andere bloggers te lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb