Blogtour: De sterrenhemel boven Ferry Lane

Gepubliceerd op 6 december 2021 om 09:00

Titel: De sterrenhemel boven Ferry Lane

Auteur: Nicola May

Serie: Ferry Lane #2

ISBN: 9789020545814
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina's: 318
Verschijningsdatum: 30-11-2021

Verkoopprijs: € 18,99

Rating: ⭐⭐.5

Van Zomer & Keuning mag ik meedoen aan de blogtour van 'De sterrenhemelboven Ferry Lane' van Britse auteur Nicola May. Dit is het tweede boek in de feelgood serie Ferry Lane. Benieuwd wat ik van het eerste deel vond? Klik dan hier. Ondanks dat ik dit boek heb gekregen, geef ik mijn eerlijke mening. Let wel op voor spoilers in deze recensie!

Synopsis

Toen Star, de hoofdpersoon in 'De sterrenhemel boven Ferry Lane', op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel... Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus...

Mijn mening

'De sterrenhemel boven Ferry Lane' is dus het tweede deel in de Ferry Lane serie van Nicola May. Ik zou wel aanraden om het eerste deel te lezen voordat je aan dit deel begint. Het verhaal word verder veteld, maar dan meerendeels vanuit het perspectief van Star. Het plot van dit verhaal begint heel erg langzaam. Pas vanaf ongeveer pagina 200 komt de vaart er echt in en gebeurd het ene na het andere. Dit was eigenlijk in het eerste boek ookal zo. Wat er in de synopsis verteld word, komt pas laat in het boek aan bod. Pas ongeveer halverwege (als het niet later is) komt Jack terug naar Hartmouth voor Star. Alles wat er gebeurd is best wel voorspelbaar. Ik had meer willen lezen over de relatie tussen Star en haar dochter Skye. Doordat het begin van het verhaal wat langzamer was, voelde het einde opeens heel erg gehaast. Belangrijke dingen waar ik meer had over willen lezen werden overgeslagen. 

De hoofstukken zijn kort, waardoor je er snel door heen gaat. Er wordt bijna in ieder hoofdstuk wel gewisseld van perspectief. Soms zelf binnen het hoofdstuk, wat ik minder fijn vond lezen. Soms vond ik de hoofdstukken vanuit de andere perspectieven overbodig. Want het voegde soms niet echt iets toe aan het verhaal van Star.

Helaas vond ik dit deel iets minder leuk dan het eerste deel. Wat ik leuk vond is dat dit verhaal zich afspeelt in de herfst en een deel in de winter. De setting was perfect voor deze tijd van het jaar. Een prima boek voor een avondje lekker op de bank met een dekentje en kopje thee. Maar heel origineel of diep is het boek helaas niet.

Klik op de afbeelding op de recensies van de andere bloggers te lezen!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.